Subspecies "Lactobacillus viridescens subsp. halotolerans"

Name: "Lactobacillus viridescens subsp. halotolerans" Reuter 1970

Category: Subspecies

Proposed as: subsp. nov.

Etymology: ha.lo.to’le.rans. N.L. part. adj. halotolerans, salt-tolerant

Gender: masculine

Type strain: ATCC 35410; BCRC 14050; CCRC 14050; CCUG 33457; CECT 573; CIP 103005; DSM 20190; JCM 1114; LMG 9469; NRIC 1627; R61

16S rRNA gene: AB022926 Analyse FASTA

Original publication: Reuter G. Laktobazillen und eng verwandte Mikroorganismen in Fleisch und Fleischerzeugnissen. 2. Mitteilung: Die Charakterisierung der isolierten Lakrobazillenstamme. Fleischwirtschaft 1970; 7:954-962.

Nomenclatural status: not validly published

Taxonomic status: synonym (and no standing)

Correct name: Weissella halotolerans (Kandler et al. 1983 ex Reuter 1970) Collins et al. 1994

Risk group: 1

Parent taxon: Lactobacillus viridescens Niven and Evans 1957 (Approved Lists 1980)

Assigned by: Reuter G. Laktobazillen und eng verwandte Mikroorganismen in Fleisch und Fleischerzeugnissen. 2. Mitteilung: Die Charakterisierung der isolierten Lakrobazillenstamme. Fleischwirtschaft 1970; 7:954-962.

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Record number: 4665
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